مهارت‌های ارتباطی

معرفی کتاب: سطل شما چقدر پر است؟ | تام راث

در عصر حاضر همه ما اعتقاد داریم که حال روانی اکثر انسان‌ها خوب نیست و میزان شادمانی در جامعه کم شده است. یکی از بزرگ‌ترین دلایل این اتفاق هجوم اخبار منفی و گرفتار شدن در موج‌های مخرب و منفی است.

کیفیت ارتباطات و تعاملات اجتماعی نیز روز‌به‌روز در حال کاهش است و این عامل بزرگی برای کاهش میزان خشنودی است.

نویسندگان کتاب سطل شما چقدر پر است؟ در این کتاب کوچک به شما رهنمودهایی را ارائه می‌دهند که می‌تواند به افزایش خشنودی و موفقیت در زندگی و محیط کار کمک کند.

تا به‌حال فکر کرده‌اید که سطل شما چقدر پر است؟

تام راث کتاب سطل شما چقدر پر است؟ را بر اساس تحقیقات کلیفتون روانشناس آمریکایی و البته با کمک خود او نوشته است. کلیفتون اعتقاد داشت که زندگی ما براساس کنش و واکنش با دیگران شکل می‌گیرد. هر کنش و واکنشی، خواه در گفت‌وگویی طولانی با دوستان یا سفارش غذایی ساده در رستوران دارای اهمیت است.

او در ادامه این کتاب به نکته بسیار مهمی می‌پردازد:

کتاب سطل شما چقدر پر است

نظریه سطل و ملاقه

اساس کار کتاب سطل شما چقدر پر است؟ بر اساس نظریه سطل و ملاقه است.

کلیفتون در این کتاب می‌گوید که هر یک از ما یک سطل نامرئی داریم که در تعاملات خود با دیگران به‌صورت پیوسته در حال پر و خالی شدن است.

احساسات ما نیز وابسته به پر یا خالی بودن این سطل است. هنگامی که سطل ما پر است، احساس خیلی خوبی داریم و هنگامی که این سطل خالی است، احساس بسیار ناخوشایندی داریم.

هر یکی از ما نیز دارای ملاقه‌ای نامرئی نیز هستیم. در تعاملات خود با دیگران دائماً از این ملاقه برای پر یا خالی کردن سطل دیگران استفاده می‌کنیم.

نکته کلیدی در اینجاست که هر زمان که بخواهیم سطل دیگران را خالی کنیم، سطل خودمان نیز خالی می‌شود و هر زمان که سطل دیگران را پر می‌کنیم، سطل خودمان نیز پر می‌شود.

مثلا هر وقت که کسی را تشویق می‌کنیم یا با انجام کاری احساسات مثبت را در او بالا می‌بریم، درواقع درحال پر کردن سطل او هستیم. در این زمان سطل خودمان نیز پر می‌شود و در ما هم احساس خشنودی ایجاد می‌شود.

در حالت دیگر نیز وقتی به دیگری توهین می‌کنیم و احساسات مثبت را در او کاهش می‌دهیم، به همان نسبت در حال خالی‌ کردن سطل خودمان هستیم.

یک سطل پر مانند فنجانی که لبریز است، به ما دیدگاهی مثبت می‌دهد و موجب بیشتر شدن نیروی ما می‌شود. هرقطره دراین سطل ما را قوی‌تر و خوش‌بین‌تر می‌کند.

اما یک سطل خالی، دیدگاه‌ ما را مسموم می‌کند. نیروی ما را کاهش می‌دهد و اراده ما را ضعیف می‌کند. به این دلیل است که هر گاه کسی از سطل ما می‌کاهد، ما آسیب می‌بینیم.

معرفی کتاب سطل شما چقدر پر است

گفتیم که اساس هر موفقیت چه در کسب‌وکار و چه در زندگی، کنش و واکنش ما با دیگران است. پس اگر تلاش کنیم که در خانواده، در دوستان، در کسب‌وکار، در سازمان و ارتباط با همکاران سطل‌های یکدیگر را پر کنیم، می‌توانیم احساس خوشایندی را داشته باشیم و موفقیت‌های بیشتری را تجربه کنیم.

در پایان کتاب سطل شما چقدر پر است؟ آمده است:

تصور کنید یک سال پس از آنکه کار پر کردن سطل را شروع کردید، دنیای شما چه شکلی خواهد بود. ما فکر می‌کنیم که تغییرات زیر در آن رخ داده باشد:

🔵 محیط کار شما بسیار موفق‌تر و شادتر خواهد بود.

🔵 شما دوستان بیشتری خواهید داشت.

🔵 همکاران و مشتریان شما، متعهدتر و راضی‌تر خواهند بود.

🔵 ازدواج شما محکم‌تر خواهد بود.

🔵 شما از روابط نزدیک‌تر با خانواده و دوستان‌تان لذت خواهید برد.

🔵 سالم‌تر و خوشحال‌تر خواهید بود و امید می‌رود که عمر طولانی‌تری داشته باشید.

این کتاب به ما راه‌کارهای عملی را ارائه می‌کند که در ارتباطات خود و تعاملات اجتماعی بتوانیم کم‌تر از سطل دیگران بکاهیم و هرچه بیشتر سطل‌های خود را پر کنیم.


کتاب سطل شما چقدر پر است؟ در ایران توسط نشر البرز منتشر شده است.

این کتاب توسط خانم منیژه جلالی به فارسی ترجمه شده است.

شابک: 9789644424417

لینک کتاب در سایت انتشارات البرز

لینک نسخه فارسی کتاب در دیجی‌کالا

 

امید جهانداری

یک نویسنده و رفتارشناس 🔻 سال‌ها کسب‌وکارهای مختلف را تجربه کرده‌ام و مبانی علمی آن را آموخته‌ام. در فلسفه، علوم رفتاری و روانشناسی شاگردی کرده‌ام، مطالعه کرده‌ام، یادگرفته‌ام و یاد می‌گیرم. هر روز به دنبال شیوه‌های جدید یادگیری و آموزش اثربخش هستم. 🔺 با استفاده از ترکیب همه این‌ها هم‌اکنون آموزش می‌دهم و می‌نویسم و تلاش‌ می‌کنم که آموزش‌هایی بسیار ساده؛ اما پرمغز تولید کنم.

یک نظر

  1. تام راث یکی از بهترین نویسنده های حوزه موفقیت هست. من دیروز مطالعه این کتاب رو به اتمام رسوندم و درس های بزرگی ازش گرفتم. خیلی خوب کتاب رو معرفی کرده بودید و نکاتی مثبت رو در نگارشتون دیدم. حتما کسب و کارهای نوپا رو کمک میکنه این کتاب.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا